‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in november 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn van de nieuwbouw aan de Diepenbrocklaan.

Nieuwegein vergroent

Bert Dijkstra: ‘Net als in de vorige twee foto’s van de Richterslaan is ook hier te zien wat er regelmatig gebeurt bij nieuwbouw. Schaduwgevende bomen met brede kronen worden gekapt en er komen ranke toortsvormige bomen voor terug. Het hoge gebouw is er door omringd. Waarom deze keuze van bomen? Is het vanwege een momenteel heersende mode bij de gemeente of architect? Werkt dit tegen hittestress? Is hier nu sprake van verstedelijking en vergroening?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk