‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in september 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juni 2022. Een kleine 13 jaar later.

Bert Dijkstra: ‘Bij de bovenstaande 2 foto’s blijf ik nog even in de Zonnebloemstraat met uitzicht op basisschool de Tweeklank. Wat was nou de reden om die groenwal grotendeels  te verwijderen? Momenteel staan daar nu 2 bomen met een rode stip. Dat betekent denk ik dat ze ziek zijn en verwijderd worden. Komen daar twee nieuwe bomen voor terug?’

Reageren mag natuurlijk, graag zelfs. Het e-mail adres van onze redactie is: redactie@pen.nl.

Aanvulling van onze redactie:
De gemeenteraad van Nieuwegein is donderdagavond 1 juni jl. unaniem akkoord gegaan met het ‘omgevingsprogramma klimaatadaptatie.’ Dit is een plan met te nemen maatregelen in de diverse wijken van de stad. Het zijn vooral stappen om Nieuwegein groener te maken. Zo wordt bijvoorbeeld de verharde ruimte vergroend.

In 2050 moet Nieuwegein klimaatadaptief zijn, ofwel aangepast aan alle veranderingen die het opwarmende klimaat teweegbrengt. Het plan wordt de komende vier jaar uitgevoerd en gaat anderhalf miljoen euro kosten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk