‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf.

Bert Dijkstra

De twee foto’s (2018 (bovenste) en 2022 (onderste) van de Gilzerschans) laten zien dat ook na 2018 er flink is opgeschoond. Blijkbaar zag het er niet netjes uit en zie je op de tweede foto het resultaat. Als je goed kijkt zie je vier boompjes ervoor in de plaats. Opgeruimd staat netjes. Schiet de biodiversiteit hiermee op?

Bert Dijkstra: ‘Ik heb de indruk dat de gemeente Nieuwegein steeds voorzichtiger wordt in de aanpak van de vergroenining. Steeds vaker lees en hoor ik berichten waarin de gemeente uitlegt hoe en waarom het de vergroening aanpakt. Iemand van de wijkraad van Fokkesteeg heeft me gevraagd om in deze wijk te kijken naar vergroen projecten. Daar ga ik zeker op in. Ik hoop dat ze ook open staan voor mijn zorgen en dat het niet weer een herhaling wordt hoe de gemeente bijvoorbeeld omgaat met bomenkap want dat verhaal heb ik nu meer dan 10x gehoord. Op papier zal het allemaal kloppen maar we genieten niet van het groen via plannen op het papier. Daarvoor moet je je ogen gebruiken wanneer je wandelt door het gebied of via streetview kijken en vergelijken met waar we vandaan komen en waar het naar toe gaat.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk