‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in november 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Veenwal  in de wijk Merwestein.

Bert Dijkstra: ‘Op de bovenstaande foto’s (2009/2022) van de Veenwal is te zien dat hier flink is opgeruimd.  Er zijn tientallen bomen verdwenen en daar is voorlopig nauwelijks iets voor terug gekomen. Wat was het doel van deze grote opruiming. Zijn hier misschien toekomstige plannen voor vergroening? Het lijkt me in de zomer een flink hete buurt waar hittestress heerlijk zijn gang kan gaan. Niet alleen op deze foto is goed te zien dat er heel veel groen is verdwenen. De volgende keer zal ik nog wat andere foto’s plaatsen van deze omgeving. Het is schrikken als je ziet hoeveel groen daar is verdwenen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk