‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf. De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in november 2022. Een kleine 13 jaar later! De foto’s zijn genomen aan de Graaf Janlaan in de wijk Fokkesteeg.

Nieuwegein

Bert: ‘Hier een foto van de Graaf Janlaan. Zoals u misschien weet betekent laan een weg met aan weerszijden bomen beplant (van Dale). In 2009 was deze laan niet aan weerszijden met bomen beplant maar toch… er stonden wel een paar bomen. Wie er nu gaat kijken ziet dat er weinig laan van over is gebleven. Er is één sprieterig boompje voor terug gezet en die moet dan de hittestress voor deze buurt wegnemen. De tweede foto is in november 2022 genomen maar in de zomer zal het er niet veel groener zijn. Toch eens vragen aan de gemeente wat ze nu precies bedoelen met vergroenen en of ze de betekenis van laan kennen?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk