‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf.

Op bovenstaande foto ziet u het winkelcentrum Hoog-Zandveld in Nieuwegein Zuid. Het winkelcentrum is een aantal jaren geleden aangepast en opgeknapt. Er is nu veel meer ruimte voor het parkeren van auto’s. Het gebied links, net niet zichtbaar op de foto, is bedoeld voor woningbouw met als naam ’Lotus – Het Groene Collectief.’ Welke foto geeft het meest een groenbeleving? De bovenstaande foto is genomen in oktober 2009 en de onderste, op dezelfde lokatie in juni 2022. Een kleine 13 jaar later.

Bert is een gewone Nieuwegeiner die geïnteresseerd is in zijn woon- werk- en leefomgeving. Het lijkt hem dat die omgeving er steeds minder groen uit is gaan zien. Omdat de gemeente Nieuwegein in zijn Omgevingsvisie aangeeft dat versterking van de groenbeleving belangrijk is, gaat Bert elke twee weken op pad met Streetview van Google Maps voor een stevige portie groenbeleving. Te zien op De Digitale Stad Nieuwegein.

Reageren mag natuurlijk, graag zelfs. Het e-mail adres van onze redactie is: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk