Nieuwegein verhoogt toeristenbelasting met 5,9%

Heb jij komende zomer een vakantie gepland in eigen land? Of ben je van plan binnenkort een nachtje te verblijven in een Nederlandse stad? Dan betaal je momenteel in 306 van de 342 Nederlandse gemeenten toeristenbelasting bovenop de prijs van je accommodatie. Hoe hoog dit bedrag is, verschilt per gemeente en verandert jaarlijks. Bungalowparkoverzicht.nl houdt daarom elk jaar de veranderingen bij. De gemeente Nieuwegein, zo blijkt uit de cijfers heeft de toeristenbelasting verhoogt met 5,9%. Een nachtje vertier kost nu in onze stad 1,79 per nacht. Dat was € 1,68.

De gemeente Utrecht is nieuw in de top 3: het bedrag aan toeristenbelasting is hier flink gestegen. Vorig jaar betaalden toeristen nog € 7,11 per persoon per nacht. Nu is dat € 9,12.

Van alle gemeenten met een toeristenbelasting, ben je het minste kwijt in Renswoude en Barendrecht. Hier betaal je ‘slechts’ € 0,75 per persoon per nacht. Ook in Culemborg en Hulst ligt het tarief dit jaar relatief laag: € 0,80.

De meeste gemeenten hanteren een vast bedrag of percentage. Sommige gemeenten hebben ervoor gekozen om het bedrag op basis van bijvoorbeeld het overnachtingstarief, het type accommodatie, het aantal sterren en de tijd van het jaar. Hierdoor kunnen tarieven binnen gemeenten ook variëren. Bungalowparkoverzicht ging uit van een overnachting van een volwassene in een driesterrenhotel in het hoogseizoen.

In totaal zijn er nu nog 36 gemeenten die geen toeristenbelasting vragen, waaronder Rozendaal, Hillegom, Ridderkerk, Sliedrecht en Soest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk