Katern

Nieuwegein valt af in race ‘Fietsstad van het Jaar’

Slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes, lang op rood staande verkeerslichten, spoorwegovergangen of kruisingen waar je altijd moet wachten. Fietsers komen elke dag heel wat hindernissen tegen. Daarom gaat de Fietsersbond in 2013 en 2014 op zoek naar de Fietsstad die het meeste doet om deze hindernissen voor fietsers op te lossen. Na ‘Veilige schoolomgeving’ in 2011 is het thema van Fietsstad 2014 ‘Fietsen zonder hindernissen’. Nieuwegein was een van de genomineerden om mee te dingen naar de prijs van ‘Fietsstad van het Jaar.’ Vandaag is bekend geworden dat Nieuwegein is afgevallen in de race om de titel. Door gaan: Almere, Eindhoven, Enschede, Velsen en Zwolle.

De motivatie van de gemeente om mee te doen was: ‘Een (politiek) speerpunt van de gemeente Nieuwegein is om meer mensen in Nieuwegein op de fiets te krijgen: Nieuwegein Fietsstad. In Nieuwegein kan al goed worden gefietst, maar een extra inspanning kan het aandeel fietsers verder verhogen. Er zijn en worden veel kwaliteitsverbeteringen gedaan aan utilitaire en recreatieve fietsinfrastructuur, ontbrekende schakels in het fietsnetwerk gerealiseerd en actief over fietsmogelijkheden gecommuniceerd. Op de gemeentebegroting is hiervoor een structureel investeringsbedrag opgenomen. Ook voeren we Fiets Filevrijprojecten uit.’ In 2016 wil Nieuwegein weer mee doen om de titel binnen te slepen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren