Nieuwegein Toen en Nu aflevering 241

‘Dit pand, Dorpsstraat 36 werd van 1866-1894 bewoond door de burgemeester van Vreeswijk; R.A. Verploegh Chasse. Deze man heeft model gestaan voor de burgemeester in het boek; ‘De barre winter van negentig’ geschreven door Herman de Man, met wie hij bevriend was. Daarna werd het de dokterspraktijk van Dr. Snellen en na hem van dokter L.W. Buurman. In de volksmond noemde men de Wilhelminastraat dan ook de dokterssteeg.’  Zo laat de Vreeswijkse Rina Copier mij weten bij de foto van Toen voor deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Deze week alweer de 241-ste aflevering! Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren