Nieuwegein Toen en Nu

‘Begin jaren zestig van de vorige eeuw is begonnen met de saneringen van bebouwing in de oude kern van Vreeswijk. Hier een beeld uit 1963 van de Wilhelminastraat. Toen stonden deze panden al klaar om gesloopt te worden, wat uiteindelijk pas enkele jaren later gebeurde. Links de bakkerij van Van Dijk. Hij bakte broden, die speciaal voor de armen waren en die werden betaald door de armenkas van de gemeente of door kerkelijke hulpinstellingen. Je was echter wel voor altijd ‘getekend’, want als de bakker de broden uitventte was duidelijk te zien waar een ‘armenbrood’ werd bezorgd. Die broden waren namelijk twee maal zo lang als de normale broden en prijkten ‘pontificaal’ vóór op de bakkerswagen. Daarnaast de schoenwinkel van Welling.’ Aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen voor deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is. Klik op het fotocameraatje hieronder voor het verhaal, de foto van Toen en Nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren