Toen & Nu: ‘De oude directiewoning van Cockuyt’

‘In 1922 liet de directie van de olie- en lijnkoekenfabriek Cockuyt deze dubbele woning bouwen aan de Jutphase Dorpsstraat (thans Herenstraat) voor haar directieleden. Toen in 1932 de failliete fabriek was overgenomen door de Nederlandsche Persilmaatschappij, dienden de woningen als bedrijfswoningen voor leden van het management. Aan de woningen is het een en ander verbouwd en ook de grote bomen vóór het ingangshek zijn verdwenen. Deze ansichtkaart dateert uit de jaren dertig van de 20ste eeuw’, zo schrijft de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen.

Arend Bloemink stapte weer eens op zijn fiets om de foto van Nu te maken! Zo vertrok hij naar dezelfde plek aan de Herenstraat in Jutphaas, vroeger de Dorpsstraat! Zie foto hieronder.

Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren