Nieuwegein Toen en Nu

‘Dit is een wel heel oude foto! Ze dateert van omstreeks 1882. Toen stond aan de Jutphase Dorpsstraat (thans Herenstraat) tegenover café De Zwaan dit fraaie logement. Café De Zwaan moet u dus situeren geheel rechts op de foto! Toen de Vaartserijn tussen 1883-1884 werd verbreed moest het gebouw worden afgebroken. Ook de klapbrug op de foto verdween en de toen moderne Rijnhuizer-draaibrug kwam ervoor in de plaats. Ook die brug is inmiddels al weer zo’n 20 à 25 jaar verdwenen. En nu ligt er een moderne klapbrug, ja of die staat open!’ zo schrijft de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen.

Arend Bloemink stapte weer eens op zijn fiets om de foto van Nu te maken! Zo vertrok hij richting Café de Zwaan in Jutphaas. Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto van ‘Toen en Nu.

Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren