Toen & Nu: ‘De witte, boerderijachtige woning aan de Nedereindseweg’

‘In 1959 werd in het toenmalige Jutphaas de Zwanenburgstraat aangelegd en wat later doorgetrokken naar de Nedereindseweg. Midden jaren zestig werd het winkelcentrum Nedereind gebouwd. Op wat nu de hoek Nedereindseweg – Zwanenburgstraat is, was het aannemersbedrijf Van Bentum gevestigd. Een groot stuk braakliggend terrein aan de Zwanenburgstraat hoorde bij het bedrijf en zo ook de witte, boerderijachtige woning aan de Nedereindseweg.’

Martin Reijmerink stapte weer eens op zijn fiets om de foto van Nu te maken! Zo vertrok hij naar de Nedereindseweg met de foto van Toen. Klik hier voor meer foto’s van ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Nu zien we een groot appartementencomplex op de hoek staan. Wel weer wit, net zoals de oude woning die op de hoek heeft gestaan. Voor de rest lijkt het niet meer op wat het Toen was. Beide woningen zijn afgebroken. Waar eerst een paar man woonden, wonen nu meer mensen per vierkante meter, veelal ouderen. Lekker dicht bij de winkels en het centrum van Nieuwegein.

One thought on “Toen & Nu: ‘De witte, boerderijachtige woning aan de Nedereindseweg’

  1. Riet v Dijk-Dijkland

    Nog op de poepdoos gezeten .Kikkerbuurtje dat plonste zo het slootje in .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk