Nieuwegein Toen en Nu

‘In de vijftiger jaren van de vorige eeuw is deze foto gemaakt van de boerderij van “De Wit over het water.” We kennen het pand thans als de boerderij IJsselstee en naast de kinderboerderij is er het Museum Warsenhoeck gevestigd. In de waterloop links is een woonark te zien. Het is één van de woonboten die de bekende kunstschilder Pyke Koch gebruikte.’ aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen deze week. Arend Bloemink is al eens voor ons hier in de buurt geweest, kijkt u maar, dan ziet u de woonark van Pyke liggen die hij gebruikte als atelier.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren