Nieuwegein Toen en Nu

‘Dit karakteristieke boerderijtje had in 1960, toen deze werd gemaakt, het adres Overeindseweg 14. De boerderij was bereikbaar via een brug over de Overeindsewetering. De laatste bewoner van het pand was de familie De Kievit. De Overeindseweg is in de zeventiger jaren op die plek veranderd in Rond het Fort en de Overeindsewetering werd aan de noordzijde tussen Rijnhuizerbrug en het Fort Jutphaas vervangen door een duiker. De boerderij was bouwvallig en is omstreeks 1965 gesloopt…………….’ aldus in de intro van de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen deze week.

Arend Bloemink stapte weer eens op zijn fiets om de foto van Nu te maken! Zo vertrok hij richting Fort Jutphaas. Klik hier voor de foto van ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren