Nieuwegein Toen en Nu

‘Het uit 1894 daterende kloostergebouw aan de Utrechtsestraatweg waarin thans het Partycentrum De Lantaern is gevestigd, heeft vele verbouwingen doorgemaakt. In 1994, toen deze foto werd gemaakt, had juist de oude kosterswoning een flinke onderhoudsbeurt gehad. De gevels en het dak van het kloostergebouw zien er nog uit alsof het nieuwbouw is. De tijd schrijdt echter voort en nauwelijks vijftien jaar nadien, valt een hele andere prent te maken. Zelfs de heggen en het parkeerterrein nabij de Nicolaaskerk zijn veranderd.’ aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: