Nieuwegein Toen en Nu

‘Deze week was ik in de Oudheidskamer van Vreeswijk. Eens mijn oor te luister leggen naar aanleiding van enkele foto’s die ik heb gekregen over een ‘heuse spoorweg’ in Vreeswijk. Deze was van Kees Neve en noemde zijn maatschappij de ‘NESP’ (NEve SPoorwegen). Kees Neve was ex machinist die in de 40-jaren een werkplaats had in de molen aan de Molenstraat (ik ben daar een paar weken geleden voor u geweest), en hij bouwde locomotieven na op schaal in zijn schuur achter zijn huis aan de Prins Hendriklaan. Later verhuisde hij naar het vrijstaande huis van de Veerhuizen aan de Lekdijk’ aldus Ben Remie van de Oudheidskamer in Vreeswijk bij de foto van Toen deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren