Nieuwegein Toen & Nu

‘In de 17de eeuw is deze kruk-huisboerderij gebouwd aan de Nedereindseweg, thans bekend als Nedereindseweg 302. De boerderij kreeg de naam “Bouwlust.” Toen deze foto is gemaakt, was de boerderij eigendom van de familie Van Wijk. Jan van Wijk hield er een gemengd bedrijf van landbouw en veeteelt. Nadat het boerenbedrijf was beëindigd, omstreeks 1965, is in de bijgebouwen nog een autospuiterij gevestigd geweest. Dat het vroeg kon ‘winteren’ bewijst deze foto uit december 1971’ aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de foto van Toen voor deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’  Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

3 thoughts on “Nieuwegein Toen & Nu

 1. René van der Mark

  Goedendag de foto bij het bovenstaande is van de Boerderij Vee en Bouwlust en niet de boerderij Bouwlust, aan de Gallecopperdijk deze boerderij dateert uit 1789. De boerderij Bouwlust is wit gepleisterd, heb eventueel wel een foto.

 2. Marcel van Bemmel

  Goedendag René,
  zou je mij kunnen zeggen om welke boerderij het gaat in onderstaande:

  “Marcelis en Annigje van Bemmel, wonen eerst in IJsselstein en vestigen zich na enige omzwervingen in 1785 op de boerderij Bouwlust in het Nedereind van Jutphaas.
  Aanvankelijk is Marcelis pachter maar in 1786 koopt hij de boerderij”.

  Ik zou het leuk vinden als ik een foto kan krijgen van de juiste boerderij.

  Met vriendelijke dank.

 3. Niels

  Dag René,
  Kun je mij ook helpen aan die foto van boerderij Bouwlust van Jan van Wijk aan de Nedereindseweg? Mijn grootmoeder was een Van Wijk en die is daar opgegroeid.

  Met vriendelijke groet,
  Niels

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk