Nieuwegein Toen en Nu

De foto van Toen van deze week bracht onze fotograaf naar Jutphaas. De Historische Kring Nieuwegein schreef bij de foto van Toen:

‘… Vóór de werkplaats en winkel op het Jutphase Sluisje poseren voor deze foto uit 1914 van links naar rechts twee Hongaarse knechts, mevrouw Kuppens, het kindje Antoon Kuppens en de heer W. Kuppens. In zijn werkplaats vervaardigde en repareerde Kuppens voor een klantenkring uit de wijde omgeving orthopedisch aangepaste schoenen. Later verhuisde hij met zijn bedrijf naar de Herenstraat. De sluiskolk (niet te zien op de foto) is in 1956/1957 vervangen door een duiker. Het pand van Kuppens, waarin laatstelijk de fietsenwinkel van Gerrit Kampert zat, is midden zestiger jaren afgebroken. Op deze plek staat thans een appartementencomplex met daaronder een winkel …’

Arend Bloemink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte eenzelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een locatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is.

Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk