Nieuwegein Toen en Nu

Van de Historische Kring Nieuwegein kreeg de redactie een prachtige foto. ‘…Gezicht vanuit het oosten op de Inundatiesluis en de Lekstraat in 1915. Op de voorgrond de kast om de duiker onder de Lekdijk te bedienen. Links het café van Cees Pauw. Op die plaats staat thans restaurant ‘Het Poelzicht’. Het huis is in 1914 gebouwd als woning voor de Rijkskanaalwachter. Daarvoor stond op die plek de woning van de Rijkssluiswachter waarin in 1890 de opzichter van Rijkswaterstaat Van der Hartst woonde. Hij beklaagde zich toen al over de slechte huisvesting voor zijn gezin en wilde dat er voor f 6.000,- een nieuwe woning voor hem zou worden gebouwd. Het duurde dus nog ca. 25 jaar. Later woonde in het oude huis kanaalwachter Cees van Houten. De eerste bewoner van het nieuwe huis was, voor zover mij (Ben Remie, die de HKN daarover nader informeerde) bekend, Jacob Oepkes. Van de drie mannen links is de middelste Abel Hoegee de grootvader van het bekendste Nieuwegeinse raadslid Job Hoegee’, aldus de Historische Kring Nieuwegein.

Onze fotograaf, Arend Bloemink, ging eens op dezelfde plek kijken en maakt een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude digitale foto met een verhaal mail hem gerust aan ons.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!