Toen & Nu: ‘De brandbel van Jutphaas’

‘Het centrum van het dorp Jutphaas in het oorlogsjaar 1918. We zien de rails van de paardentram, rechts op de foto de omstreeks 1914 aangelegde kabels voor de telegrafie met de porseleinen geleiders en links de historische brandbel van het dorp. Dan aan de gevel een uithangteken van Garage Grapendaal. Het reclamebord van A.J. Grapendaal is misleidend. In dit pand was de galanteriezaak van de gezusters Friedeman. Grapendaal had zijn werkplaats om de hoek op het Sluisje.’ Zo laat de Historische Kring Nieuwegein mij weten bij de foto van Toen voor deze week.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen & Nu.’  Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Valt de brandbel u op?

Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren