Nieuwegein Toen en Nu

‘Aan het begin van de tachtiger jaren van de 19e eeuw werden door de gemeente Jutphaas plannen ontwikkeld om een nieuwe openbare lagere school te bouwen. De school kwam op de plek waar eerder ideeën waren om een nieuwe katholieke kerk te bouwen. De nieuwe straat kwam, hoe kan het anders, Schoolstraat te heten. De moderne acht-klassige school telde jarenlang circa 300 leerlingen en genoot een uitstekende reputatie. Na de opkomst van het bijzonder onderwijs zakte het aantal leerlingen terug tot enkele tientallen. De school kwam grotendeels leeg te staan en voor de leegstaande ruimten werden veel ‘oplossingen’ gezocht. Het werden onderkomens voor de brandweerkazerne van Jutphaas, een tandartsenpraktijk, het Rode Kruis en opslag voor de gemeente. In 1991 …………………..’, aldus de Historische Kring Nieuwegein bij de kleurrijke foto van Toen, kleurrijk zeker Nu.

Martin Reijmerink ging eens op dezelfde plek kijken en maakte een zelfde foto voor de rubriek ‘Toen en Nu.’ Wekelijks bezoeken wij een lokatie en speuren we naar dat ene plekje op een oude foto of ansichtkaart om te zoeken wat er veranderd is. Heeft u een oude foto met een verhaal mail hem gerust aan ons. Wij kijken dan hoe het nu is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren