Nieuwegein steunt geitenproject Rundu

De gemeente Nieuwegein heeft een stedenband met de stad Rundu in Namibië. De bewoners van het dorp Mavanze, net buiten Rundu, gaan een coöperatie oprichten. De werkgroep Rundu in Nieuwegein gaat investeren in dit project. Daarnaast wordt een aantal geiten gekocht, een eerste stap om samen een inkomen te verdienen. Het gaat om elf dorpsbewoners die vrijwilligerswerk doen voor het project Theresia. Dit project vangt jonge kinderen op die wees zijn of verwaarloosd in het dorp Mavanze. De kinderen krijgen er eten, voorschools Engels, kleding en opvang. In heel Rundu zijn er ongeveer 25 van dergelijke projecten.

Om op termijn een duurzaam inkomen te kunnen verwerven is dit project door de dorpsbewoners bedacht. Net als in Nederland veel gebeurde in de negentiende eeuw wil men daarvoor een coöperatie oprichten om samen lusten en lasten te kunnen delen. In eerste instantie worden per deelnemer 11 geiten aangekocht, dus totaal 55 gei-ten, die gezamenlijk zullen worden verzorgd en geweid. De coördinator van het kinderopvangproject Lizza Hilger zal in het begin de nodige ondersteuning verlenen.

Vanuit de wens om op duurzame wijze aan armoedebestrijding te doen in Rundu wil de Werkgroep Rundu in Nieuwegein graag investeren in dit project met een bedrag van 2000 euro. Dit bedrag is door particuliere donaties bij elkaar gebracht. De Werkgroep Rundu bestaat uit vrijwilligers die initiatieven vanuit Nieuwegeinse instellingen en bedrijven matcht met soortgelijke initiatieven in Rundu in het kader van de stedenband die Nieuwegein heeft met Rundu in Namibië.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk