Nieuwegein stemt vóór opkoopbescherming, bewoningsplicht voor woningen tot 440.000 euro

De gemeenteraad in Nieuwegein heeft unaniem voor opkoopbescherming gestemd. Woningen met een WOZ-waarde tot 440.000 euro kunnen met de bescherming alleen nog gekocht kunnen worden om er zelf in te gaan wonen.

Wethouder Hans Adriani, alias Bob de Bouwer

De gemeente Nieuwegein maakt zoals verwacht gebruik van de Wet Opkoopbescherming om meer ruimte te creëren op de vastgelopen huizenmarkt en beleggers te weren.

Wethouder Hans Adriani ziet dat woningen voor starters en mensen met een middeninkomen erg schaars zijn in Nieuwegein, terwijl er veel vraag naar is. “Het is extra zuur dat men voor deze betaalbare woningen moet concurreren met beleggers die de woningen willen gaan verhuren. Beleggers kunnen woningen zonder ontbindende voorwaarden kopen en hogere prijzen bieden. Met de opkoopbescherming willen we hier iets tegen doen”, liet de wethouder van wonen eerder weten.

Lees ook: Beleggers op huizenjacht in Nieuwegein nu de stad opkoopverbod wil invoeren: ‘Het zijn onwenselijke praktijken.’ De opkoopbecherming geldt voor de wijken Batau-Noord, Batau-Zuid, Blokhoeve, Doorslag, Fokkesteeg, Galecop, Hoogzandveld, Huis de Geer, Jutphaas Wijkersloot, Lekboulevard, Merwestein, Rijnhuizen, Stadscentrum, Vreeswijk, Zandveld en Zuilenstein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk