Nieuwegein start project ‘Bewegen op recept’

In plaats van een drankje of pillen een recept om meer te bewegen. Afgelopen dinsdag vond de aftrap plaats van ‘Bewegen op recept’. Een project dat zich richt op Nieuwegeiners die al geruime tijd bij de huisarts of fysiotherapeut komen met steeds terugkomende klachten. Klachten die te maken hebben met overgewicht, te hoge bloeddruk, diabetes, rug-, spier- en gewrichtsklachten. Bovendien voelen deze mensen zich vaak moe en lusteloos. Klachten waar bewegen vaak een goed medicijn voor is, zo vinden de initiatiefnemers: de vier Nieuwegeinse gezondheidscentra, Sportservice Midden-Nederland, de samenwerkende fysiotherapeuten SurPlus en de gemeente Nieuwegein.

Volgens verantwoordelijk wethouder Renée Blom – Oosterhof (sport) en Hans Adriani (gezondheid) sluit het project mooi aan bij de doelstellingen van de gemeente. Renée Blom: “de aanpak van overgewicht en eenzaamheid hebben hoge prioriteit in ons gezondheidsbeleid. De focus op meer bewegen past binnen ‘Nieuwegein beweegt’, ons sport- en beweegbeleid“.

‘Bewegen op recept’ is een kuur van drie maanden eens per week onder deskundige begeleiding bewegen. Door het aanbieden van op maat gemaakte bewegingsprogramma’s bestaande uit zwemmen, wandelen, dansen of fitness wordt een actieve leefstijl bevorderd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk