Nieuwegein start maandelijks OV-inloopspreekuur

De Gemeente Nieuwegein wil dat mensen makkelijk met het openbaar vervoer kunnen reizen. Reizen met het OV is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is er voor inwoners met vragen over het OV elke maand een OV-spreekuur met OV-ambassadeurs.

Wethouder mobiliteit Ellie Eggengoor: ‘Iedereen wil de mogelijkheid en vrijheid hebben om ergens naar toe te kunnen. Makkelijke toegang tot de bus, tram of trein is dan de eerste stap. Voor sommige mensen, denk aan ouderen, laaggeletterden, migranten of mensen met een fysieke beperking is het reizen een hele puzzel. De OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, die anderen helpen om zelfstandig op pad te gaan. Ze maken de drempel om te reizen zo laag mogelijk. We hopen dat er veel mensen gebruik gaan maken van het spreekuur en ontdekken hoe gemakkelijk het is.’

Wethouder Ellie Eggengoor

OV-Inloopspreekuur
Donderdag 18 januari om 10.00 uur zal wethouder Ellie Eggengoor de aftrap geven voor het eerste inloopspreekuur in Nieuwegein. Dit inloopspreekuur zal daarna iedere derde donderdag van de maand tussen 10.00 en 11.30 uur gehouden worden op Buurtplein Galecop aan het Thorbeckepark 183. Iedereen kan dan zonder afspraak langskomen.

Tijdens het spreekuur kunt u vragen stellen over reizen met het OV. Bijvoorbeeld hoe u een OV-chipkaart aanvraagt, hoe u een reis plant via 9292 en welk abonnement het beste bij u past. De OV-ambassadeurs helpen u graag om zelfstandig op reis te gaan.

OV-ambassadeurs team Nieuwegein
Het team van OV-ambassadeurs: Johan Voortman en Florian de Knijff, staan klaar om inwoners te helpen. Het team zoekt nog nieuwe vrijwilligers die ambassadeur willen worden. Wil je je hiervoor aanmelden? Kom dan ook langs op één van de inloopspreekuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk