Nieuwegein start campagne tegen discriminatie

De Nederlands Grondwet bestaat in november 175 jaar. Om dat te vieren staat Artikel 1 van de Grondwet vanaf vandaag op de entree van het Stadshuis. Dit discriminatieverbod benadrukt dat Nieuwegein een stad is waar iedereen gelijk behandeld wordt. Een stad waar iedereen de ruimte heeft en voelt om zichzelf te zijn. Ook start Nieuwegein een online campagne om discriminatie en racisme altijd te melden.

Art. 1

Op de foto: Gemeenteraadslid Hanny Plomp, Bernice Calmes – directeur Art. 1 Midden Nederland, Justin Samgar –  spoken word artiest en wethouder inclusie Marieke Schouten.

Nieuwegein zijn we samen
Tijdens de onthulling bracht spoken word artiest Justin Samgar een ode aan de diversiteit van “de mensen die Nieuwegein echt Nieuwegein maken”. Ook gemeenteraadslid Hanny Plomp – van Rheenen en directeur Bernice Calmes van Art. 1 Midden Nederland benadrukten hoe belangrijk het is om diversiteit te vieren en discriminatie te bestrijden.

Meld discriminatie altijd
De gemeente heeft samen met Art. 1 Midden Nederland een online campagne gemaakt. De oproep om discriminatie en racisme altijd te melden staat hierin centraal. Ook als je het niet zelf hebt ervaren, maar wel hebt gezien of gehoord. Discriminatie melden kan anoniem en ondersteuning na een melding is gratis. De campagne loopt de komende weken op diverse social media.

Burgemeester Marijke van Beukering: “In Nieuwegein staan we voor gelijke behandeling en gelijke kansen voor iedereen. Op verzoek van de gemeenteraad is dit nu zichtbaar voor alle bezoekers van het Stadshuis. Eerst met een tijdelijke oplossing en straks ook op een prominente plek in het vernieuwde Stadshuis. Zo laten we zien dat er in onze stad geen plek is voor discriminatie.”

Artikel 1 uit de Grondwet
“Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Art. 1

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk