Katern

Nieuwegein scoort goed bij spoedmeldingen

De Nieuwegeinse politie reageert snel op spoedmeldingen. Dat is het resultaat van een groot onderzoek naar de reactiesnelheid van de politie. Als je 112 belt in een noodgeval, moet de politie binnen een kwartier aanwezig zijn. De politie was in Nieuwegein bij 5,5% van de noodgevallen te laat ter plaatse. Dat is binnen de landelijke norm van 10%.

De politie in Nieuwegein was wel vaker te laat dan in 2014, toen bij 4,2% van de noodgevallen de agent te laat arriveerde. Nieuwegein hoort bij politie-eenheid Midden-Nederland. In de hele regio was de politie bij 8,3% van de noodgevallen te laat, net binnen de landelijke norm.

De Nieuwegeinse politie kwam in 2015 bij 909 noodgevallen op tijd en voor 53 noodgevallen te laat. Bij 3850 gevallen was de politie binnen de 30 minuten aanwezig op het adres en bij 434 gevallen redde de politie het niet om binnen 30 minuten ter plekke te zijn.

Het streven is om dat landelijk in negentig procent van de gevallen te halen. Dat lukte in 2015 niet. In Nederland was het gemiddelde toen 85 procent. Slechts zeventig van de 393 gemeentes haalde de norm in 2015. De politie Nieuwegein zit met 94.5 procent ver boven het landelijk gemiddelde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk