Nieuwegein pakt overgewicht bij kinderen aan

De gemeente Nieuwegein pakt samen met Food&Fun voor sportcoaching en voeding overgewicht bij kinderen aan. Gezonde voeding en bewegen voor kind én ouder staan centraal in vier trainingen. Overgewicht bij jongens en meisjes in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar is een landelijk probleem en terugdringen ervan heeft de aandacht van de gemeente Nieuwegein. Overgewicht kan op latere leeftijd andere ziekten tot gevolg hebben.

In vier trainingen kunnen kind én ouder op een leuke en speelse manier aan de slag met gezonde voeding en bewegen. Want ouders bepalen immers welke boodschappen in huis komen en wat gedurende de dag wordt gegeten. Tijdens de trainingen wordt het kind regelmatig gewogen en wordt daarop een plan gemaakt.

De trainingen worden gehouden in Sportzaal De Waterlelie aan de Heemraadsweide. De cursusdata zijn op 24, 31 oktober en op 7 en 14 november. Het is bestemd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar. De kosten bedragen 15 euro per cursus. Inschrijven kan bij Jorina Bouman, gemeente Nieuwegein, tel: 030-6071920 of bij voeding- en sportcoach van Food&Fun, Colinda Olff, tel: 06- 55 96 45 23.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk