Nieuwegein nu op de tiende plaats

In het onderzoek van MKB-Nederland naar de mkb-vriendelijkste gemeente van de provincie Utrecht stijgt Nieuwegein van de 21ste naar de 10e plaats. 16.000 Ondernemers hebben in het onderzoek de gemeentes beoordeeld op tevredenheid, imago, lokale lasten, communicatie en beleid. Voor lokale overheden is er nog een wereld te winnen op het gebied van lasten. In de provincie Utrecht is Nieuwegein één van de gemeenten waar de lasten de afgelopen jaren het meest zijn gedaald.

Wouter Kolff (wethouder economische zaken) is trots op deze stijging: ‘Als gemeente vinden we het midden- en kleinbedrijf enorm belangrijk voor de ontwikkeling van onze lokale economie. Dit is ook terug te lezen in onze economische visie. We staan naast onze ondernemers. Om dit vervolgens bevestigd te zien in een onderzoek van MKB-Midden geeft enorme voldoening’.

Vanuit de gemeente zal de komende tijd extra aandacht besteed worden aan verschillende zaken zoals onder meer het onderzoek naar de havenontwikkeling op bedrijvenpark Het Klooster, de intensivering van bedrijfsbezoeken, de verbetering van bestaande bedrijventerreinen, de aanpak van kantorenleegstand, specifieke aandacht voor lokale ondernemerschap onder andere bij aanbestedingen en de voorspoedige gronduitgifte op Het Klooster.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren