Nieuwegein neemt afscheid van bevlogen vrouw

Nieuwegein neemt komende week afscheid van Annelies Heeres, inspirator en motivator van van de Wereldwinkel en de Stichting Fairtrade in Nieuwegein. Zij gaat verhuizen naar elders. Dinsdag 18 augustus zal Annelies in het zonnetje worden gezet tijdens een afscheidsreceptie in in de ‘Burgerzaal’ van het Stadshuis. De receptie duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Annelies heeft veel voor Nieuwegein betekend. Onder haar bezielende leiding hebben vrijwilligers van de Stichting er voor gezorgd dat er steeds meer fairtrade producten in Nieuwegein gebruikt en verkocht worden. Veel winkeliers, bedrijven en instellingen zijn op fairtrade producten over gegaan. Vooral door haar inzet is onze gemeente dit jaar voor de 5-de keer gecertificeerd als Fairtrade Gemeente! Voor deze landelijke hoog gewaardeerde certificering moet jaarlijks, in een complex en tijdrovend proces, veel werk verzet worden en Annelies heeft daar als vrijwilligster ieder jaar ontelbare uren aan besteed. Velen zullen haar ook kennen van haar activiteiten in de politiek en van haar inzet voor o.a. duurzame organisaties en projecten. Ook heeft zij veel werk verricht om Fairtrade in de provincie Utrecht op de kaart te zetten en stap voor stap lijkt het er op dat haar doel ook daar wordt bereikt.

Tevens is Annelies vele jaren actief geweest als bestuurslid van Stichting Wereldwinkel Nieuwegein. In dit bestuur heeft ze vele taken verricht, o.a. het vice-voorzitterschap, het P.R.- beleid en de werving en selectie van vrijwilligers voor de winkel,. Haar uitgebreide netwerk in het Nieuwegeinse heeft de Wereldwinkel geen windeieren gelegd. Mede door haar inzet is de Wereldwinkel uitgegroeid tot de prachtige cadeauwinkel die sinds oktober vorig jaar is gevestigd op de Markt. Wij hadden Annelies al eerder in het ‘Portret van de week’ voor u gezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren