Katern

Nieuwegein lanceert Wegwijzer Geldzaken

Van boodschappen tot energierekening en benzine tanken; de prijzen zijn de afgelopen tijd schrikbarend gestegen. Veel inwoners moeten voortdurend keuzes maken wat ze wel of niet doen. Hoewel er veel financiële extra’s zijn, valt het nog niet mee om die te achterhalen. Om inwoners van Nieuwegein daarbij te helpen, heeft de gemeente Nieuwegein woensdag 29 maart 2023 de Wegwijzer Geldzaken Nieuwegein gelanceerd. Op deze webpagina staat een overzicht van het aanbod voor hulp met geldzaken in Nieuwegein.

Wethouder Guido Bamberg: “Veel inwoners worstelen momenteel met de financiële keuzes die ze moeten maken. Voor een aantal mensen gaat het nog een stap verder. Zij hebben geen keuze meer. Rekeningen en betalingsachterstanden stapelen zich op. Zij zijn letterlijk aan het overleven. In de Week van het geld willen we daarom ook extra aandacht vragen voor alle mogelijke hulp en ondersteuning die er is. Want hoe eerder iemand hulp krijgt, hoe beter.”

Tijdens de feestelijke lancering waren veel samenwerkingspartners aanwezig. In overleg met deze organisaties breidt de gemeente het overzicht van het lokale aanbod komende tijd verder uit.

Ondersteuning bij geldzorgen
In Nieuwegein zijn er veel organisaties die inwoners helpen met het oplossen van hun betalingsproblemen. Dat is fijn, want er zijn afgelopen jaar veel verschillende vergoedingen en betalingsregelingen bijgekomen. Denk aan energietoeslag, de energiebox en gratis vloerisolatie voor 100 geselecteerde woningeigenaren. Daarnaast biedt de gemeente Nieuwegein ook allerlei extra’s aan om noodzakelijke kosten te betalen. Zoals de Stadspas voor mensen met een minimuminkomen, tegemoetkoming voor school- en sportactiviteiten voor kinderen, ziektekosten of kwijtschelding van gemeentelijke belasting. Iedere situatie is anders. Daarom kan er iemand gratis meedenken met uw situatie. Samen de geldzaken op een rij zetten zorgt vaak al voor meer lucht.

Nieuwegein ook aangesloten bij NSR
Naast de Nieuwegeinse wegwijzer is de gemeente Nieuwegein ook aangesloten bij Geldfit. Dit is een samenwerking met toeleiders als banken, bedrijven, werkgevers, gemeenten en woningcorporaties. Inwoners met zorgen over geld melden zich tenslotte bij vele instanties. Via hun landelijke app en website Geldfit.nl krijgen inwoners een passend advies of brengen ze in contact met iemand die meedenkt. Ook is het mogelijk om verwezen te worden naar een hulporganisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk