Nieuwegein krijgt zijn wekelijkse koopzondag

Na enkele raadsvergaderingen en terugverwijzingen naar de commissie Samenleving (SAM) krijgt Nieuwegein nu eindelijk haar vaste wekelijkse koopzondag. Op 25 september 2013 stemde een nipte raadsmeerderheid nog tegen de invoering van een wekelijkse koopzondag. In de raadsvergadering van woensdag 29 januari j.l. kwam de stemming op 17 voor en 16 tegen. Alle raadsleden waren deze keer aanwezig en dat was ook nodig, de eerste keer haalde het voorstel het niet door afwezigheid van twee raadsleden van partijen die het voorstel indienden.

Tegen waren de partijen: SP, Bakhtali, Erna Kotkamp van GroenLinks, Ieders Belang, CDA, VSP en de ChristenUnie. Opmerkelijk was de draai van raadslid Ad Visschers van O.N.S. Hij was altijd voor het initiatiefvoorstel om wekelijks een koopzondag te houden in Nieuwegein maar, vanwege zijn overstap naar de partij Ieders Belang vermoedelijk toch deze keer tegen gestemd en heeft hiermee zijn derde plek op de lijst van Ieders Berlang ‘gekocht.’ Ook raadslid Corry van Rooijen van GroenLinks ging niet mee met haar partijgenote Kotkamp en stemde voor winkelen op de zondag.

Voor de vaste wekelijkse koopzondag hebben verder gestemd: D66, Fractie Ruud van der Zalm, PvdA, Jack Rijnders en de VVD. De soap rond dit item op de agenda van de raad lijkt hiermee gesloten te zijn en kunnen alle partijen zich concentreren op de komende gemeenteraadsverkiezingen, 19 maart aanstaande.

Met ingang van aanstaande zondag 2 februari kunnen winkeliers in heel Nieuwegein elke zondag en een groot aantal feestdagen de deuren openen. Het is voor winkeliers geen verplichting om op koopzondagen open te zijn, zij kunnen een eigen afweging daarin maken. De openingstijden op zon- en feestdagen zijn vastgesteld van 12.00 tot 19.00 uur. De tijden gelden voor alle branches, dus ook voor supermarkten, bouwmarkten, autodealers en tuincentra.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren