Nieuwegein krijgt regenboogtrap en regenboogzebrapad

‘Nieuwegein is een inclusieve stad, ongeacht afkomst, sexuele voorkeur, geaardheid of religie, ècht iedereen, is welkom en vrij in onze stad. Om daar uiting aan te geven, heeft D66 tijdens de algemene beschouwingen gepleit om een regenboogzebrapad en een regenboogtrap in onze stad te creëren’ aldus raadslid Tom Verhoeve van de D66 in Nieuwegein.

In de binnenstad worden de komende jaren twee entrees aangepakt: Het OV knooppunt bij City-West en de entree aan de Doorslagzone bij City-Oost. Deze entrees worden uitnodigend voor alle inwoners en bezoekers en zich zullen ontwikkelen tot belangrijke zicht- en ontmoetingspunten voor Nieuwegein. ‘Wat D66 betreft zijn dat perfecte locaties om zichtbaar uiting te geven aan onze inclusieve houding zegt raadslid Verhoeve.

Verhoeve: ‘Op voorhand werd de motie al ondersteund door de SP, PvdA, GroenLinks, VSP en de Lokale Vernieuwing. Tijdens de behandeling bleek vervolgens de meerderheid van de raad achter het voorstel te staan.’

‘Met dit voorstel wordt ook recht gedaan aan het regenboogstembusakkoord en de avond over inclusiviteit die afgelopen februari plaats vond’ aldus Verhoeve. Het voorstel werd vanavond tijdens de raadsvergadering met 26 stemmen voor en drie stemmen tegen aangenomen. Fractie Bakhtali was er niet en de Christen Unie én Ieders Belang waren tegen.

7 thoughts on “Nieuwegein krijgt regenboogtrap en regenboogzebrapad

 1. Linda

  Wederom bewijst de gemeenteraad hier 0 feeling te hebben met de Nieuwegeiners. Niemand zit hier te wachten op de linkse deugdparade. Een regenboogwhatever….. ga eens ff echt wat doen voor Nieuwegein. Stop de windmolens, pak de eikenprocessierups aan, zorg voor betaalbare koopwoningen….. maar wat krijgen we? Een regenboogtrap…… nou bedankt lokale vertegenwoordigers! Wat een geweldig resultaat hebben jullie weer bereikt.

  1. Bas

   “Wederom bewijst de gemeenteraad hier 0 feeling te hebben met de Nieuwegeiners. Niemand zit hier te wachten op…”

   Spreek voor jezelf.

  2. Koen

   Dus in jouw optiek kan een gemeente maar aan één thema tegelijkertijd werken?

 2. Koen

  Zolang er nog discriminatie is kan ik het alleen maar toejuichen dat er aandacht is voor dit onderwerp en dat de gemeente een mooi signaal afgeeft. Hiermee worden belangrijke Nederlandse waarden (tolerantie) uitgedragen en onderstreept.

 3. Koen

  Denk eerder dat je zelf de weg kwijt bent als je het belang van dit thema niet inziet.

 4. Linda

  het is slechts afleiding van werkelijke problemen.

  1. Koen

   Ik heb nog nooit last gehad van de eikenprocessierups. Vind windmolens niet zo’n issue (al vind ik ook dat het hoekje Rijnenburg beter voor woningen gebruikt kan worden). Trouwens Rijnenburg valt niet eens onder gemeente Nieuwegein. Maar heb verder prima een woning kunnen kopen. Maar vind het allemaal veel vervelender dat ik altijd op mijn hoede en nooit echt helemaal mijzelf kan zijn op straat. Dus voor sommige mensen wel degelijk een belangrijk probleem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren