Video: Nieuwegein krijgt grootste zonnepanelenpark van Midden Nederland

Deze week is de SDE subsidie toegekend aan Solarpark Galecop b.v. voor de ontwikkeling en exploitatie van Solarpark Galecop: een zonnepanelen park van 5 hectare (10 voetbalvelden groot) gelegen in de Galecopperzoom aan de rand van Nieuwegein. Het park heeft een jaarlijkse opbrengst van bijna 1.9 MWh. Solarpark Galecop gaat stroom produceren voor ruim 550 woningen.

Directeur Arthur Simons van Solarpark Galecop b.v. verwacht dat eind van 2017 het park operationeel wordt. Partner NewSolar uit Woudenberg zal de ruim 8000 panelen leveren en installeren.

Als onderdeel van het project wordt ook een postcoderoos project geïnitieerd. Ruim 1000 panelen zijn beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Energiecoöperatie E-lekstroom zal het postcoderoosproject gaan verzorgen. Deelnemers aan het postcodeproject kunnen investeren in de zonnepanelen. Daarmee besparen ze op de energiebelasting en kunnen een verwacht rendement van 4 a 5 % maken op hun investering. Geïnteresseerden in deelname in het postcode project kunnen zich aanmelden bij Energie coöperatie E-lekstroom via email info@e-lekstroom.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren