Drie nieuwe watertappunten voor gratis drinkwater

Gratis drinkwater tappen in de openbare ruimte. Waterbedrijf Vitens schenkt drie watertappunten aan gemeente Nieuwegein. De watertappunten zijn gewonnen door inwoners. De tappunten staan in de Herenstraat, Vlietwal en Lekstraat. Woensdag 3 mei neemt wethouder Peter Snoeren de tappunten officieel in gebruik. Dan fietst de wethouder samen met de winnaars en een aantal belangstellenden vanaf de Herenstraat naar de Lekstraat. Wilt u ook meefietsen? De start is om 16.00 uur in de Herenstraat ter hoogte van de ijssalon.

Actie blauw goud
Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat 10 jaar en heeft dit gevierd door 100 kraanwater tappunten weg te geven via een wedstrijd. Inwoners konden een selfie met kraanwater insturen, die ze gemaakt hebben op een festival, in een café of restaurant. Drie inwoners van Nieuwegein hebben zo een tappunt voor onze gemeente gewonnen. Op het tappunt komt de naam van de winnaar te staan. Dat zijn Peter Hesseling, Christine Aaftink (voormalig schaatskampioene) en Serwer Ahmad. In Nieuwegein staan meer watertappunten, bijvoorbeeld op de Schakelstede en in Vreeswijk bij de Spuisluis.

Duurzaam watergebruik
In Nederland komt er voldoende schoon drinkwater gewoon uit de kraan. Om mensen hier meer bewust van te maken plaatst de gemeente watertappunten in de openbare ruimte. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond. Bovendien wordt zo het gebruik van plastic flesjes tegengaan, waarvan er dagelijks 500.000 in het milieu terecht komen. Want aan het tappunt kan iedereen natuurlijk gewoon het oude flesje opnieuw vullen.

Watertappunt in Vreeswijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren