Nieuwegein in teken van duurzame mobiliteit

Gaat u al goed op weg in Nieuwegein? Staat u stil bij vragen als ‘met welk vervoermiddel reis ik?’ en ‘hoe laat ga ik op pad?’ Bewust omgaan met ons vervoer noemen we ook wel duurzame mobiliteit. Het is niet alleen goed voor onze leefomgeving klimaat, maar ook voor onze gezondheid en portemonnee. Om Nieuwegein leefbaar te houden, nu en in de toekomst, een Duurzaam Nieuwegein, zijn bewuste keuzes belangrijk. Daarom staat Nieuwegein van 12 t/m 22 september weer in het teken van duurzame mobiliteit.

De gemeente wil het fietsverkeer in en van en naar Nieuwegein stimuleren. Daarom doet de gemeente op maandag 12 september mee met de Fiets naar je werk-dag. Net als andere dagen, komen er ook die dag vele Nieuwegeinse ambtenaren op de fiets naar het gemeentehuis.

261 leerlingen van PCBS De Trompetvogel geven van 12 t/m 16 september het goede voorbeeld. Zij sparen die week zoveel mogelijk Groene Voetstappen door te voet, met de step of fiets van en naar school te gaan. De groep met de meeste Groene Voetstappen ontvangt donderdag 22 september uit handen van wethouder Hans Reusch de wisseltrofee. De school krijgt bovendien € 100 om te besteden aan vergroening van de school(omgeving).

Om het fietsverkeer van en naar de binnenstad te stimuleren, realiseert de gemeente verschillende gratis bewaakte fietsenstallingen in de nieuwe binnenstad. De eerste, de fietsenstalling op de Ringstede, is nu klaar en wordt maandag 19 september geopend door wethouder Lubbinge. Deze fietsenstalling en straks die bij het Stadshuis hebben bovendien ieder twee oplaadpunten voor elektrische fietsen en scooters. Hier kunt u gratis de accu laden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren