Nieuwegein in de ban van straatroven en inbraken

Op dinsdagavond 6 november vonden een poging tot straatroof en een dubbele straatroof plaats. Rond 19.20 uur parkeerde een 59-jarige man uit Nieuwegein zijn auto op de Andreasgaarde en stapte uit. Direct kwamen drie jongens op hem af, die hem beet pakten en geld eisten. Het slachtoffer rukte zich los en rende weg. Daarbij zag hij nog een vierde jongen staan, die kennelijk ook bij de andere drie hoorde. De jongens renden achter de Nieuwegeiner aan. Hij zag een automobiliste staan, vroeg haar een lift en wist zo aan zijn achtervolgers te ontkomen.

Rond 20.00 uur fietsten twee vrienden van 17 en 19 jaar, beiden uit Nieuwegein, door park Parkhout. Toen zij midden in het park reden, zagen zij vier jongens op de weg staan. De vier dwongen hen te stoppen. Vervolgens werd de één van zijn portemonnee beroofd en de ander van zijn gsm. Daarna renden de verdachten weg.

In beide gevallen van de (poging tot) straatroof ging het om vier lichtgetinte jongens, rond de 16 jaar oud, tussen de 1.60 en 1.70 meter lang, donker gekleed en jassen met capuchons. Eén van de jongens had een jas met een bontkraag.

Aan getuigen van deze straatroven en aan mensen die de verdachten menen te (her)kennen of hen in de omgeving van de straatroven hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk