Katern

Nieuwegein hijst regenboogvlag weer tijdens ‘Comming-Out Dag’

Op 11 oktober is het Coming-Out Dag in Nederland. Nieuwegein zal ook dit jaar weer meedoen om de regenboogvlag te hijsen op het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. In 2015 waren er nog slechts 5 gemeenten binnen het werkgebied van COC Midden-Nederland die ervoor kozen op Coming-Out Dag de regenbooglag te hijsen. Inmiddels zijn dat er 24 geworden.

Simon Timmerman, vicevoorzicter COC Midden-Nederland: “Een geweldig resultaat! Deze gemeenten kiezen er bewust voor om een belangrijk signaal af te geven. Een signaal om te laten zien dat ze inclusief zijn en het is een steuntje in de rug voor alle lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) in deze gemeenten. Het hijsen van de vlag lost natuurlijk niet alle problemen op. Dus ook na 11 oktober blijven we de gemeenten volgen en scherp houden op het gebied van LHBT-beleid.”

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk