Nieuwegein heeft zijn eerste Coronabesmetting

Er zijn vandaag 32 nieuwe besmettingen bevestigd met het Coronavirus in onze regio. De besmette personen komen uit de gemeenten Amersfoort, De Bilt, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede en Woerden. Zo laat de GGD regio Utrecht onze redactie vanmiddag weten. In Nieuwegein gaat het om 1 inwoner. De man of vrouw zou in quarantaine zijn geplaatst.

Eerder waren al wel twee personen besmet met het Coronavirus in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Zij waren geen inwoner van de gemeente, maar kwamen van elders. Het aantal positief geteste mensen is hiermee landelijk gekomen op 1413.

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus, is opgelopen tot 24. Sinds zondag zijn vier mensen gestorven, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In totaal zijn 205 patiënten met de ziekte COVID-19 opgenomen in ziekenhuizen.

Mocht u vragen hebben over het Coronavirus, dan kunt u bellen met het telefoonnummer: 030 – 630 54 00. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m zondag van 08.30 tot 17.00 uur. Of bel de landelijke informatielijn 0800-1351, dagelijks bereikbaar van 08.00 t/m 20.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk