Katern

Nieuwegein heeft vier nieuwe brandweerauto’s

Woensdag 19 juni krijgt de gemeente Nieuwegein vier nieuwe brandweerauto’s. Om 19.30 uur zal burgemeester Cor de Vos als symbolische handeling de sleutels van de vier auto’s overhandigen aan brandweercommandant Henk de Beer. Dat gebeurt in de brandweerkazerne aan de Nevelgaarde 1.

De nieuwe wagens, die een half jaar eerder worden geleverd dan was gepland, voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van Arbo, veiligheid, milieu en technische eisen en zijn zeer geavanceerd. Ze hebben een ander uiterlijk dan gebruikelijk: schuine witte en blauwe oplichtende strepen, zoals die ook zijn te zien op politieauto’s en ziekenwagens.

De nieuwe voertuigen –de brandweer spreekt van tankautospuiten – hebben een onderstel van Mercedes-Benz en een kunststof opbouw van de firma Plastisol uit Wanrooij. Het samenstellen, inrichten en afwerken is gedaan door de firma Gemco.

De gemeente Nieuwegein heeft de auto’s vorig jaar mei besteld als onderdeel van een grotere order. Samen met de gemeenten Lopik en Houten werden in totaal acht bransweerauto’s besteld voor een totaalbedrag van ongeveer 1,8 miljoen euro. Door de gezamenlijke bestelling, gecombineerd met de Europese aanbesteding, is er meer eenheid ontstaan in het regionale wagenpark van de brandweer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk