Nieuwegein heeft nieuwe opvanglocatie op het oog voor vluchtelingen

Het gonst in de wijk Blokhoeve. De gemeente Nieuwegein en het COA heeft haar oog laten vallen op de Beursfabriek om vluchtelingen op te vangen. Het is nog niet bekend of het gaat om statushouders of vluchtelingen die geen plek kunnen krijgen in een AZC. Het zou gaan om een tijdelijke opvang van 120 tot 160 personen, dit voor de duur van 45 tot 60 dagen.

Geheimhouding
Inmiddels zijn de fractievoorzitters van de diverse politieke partijen in Nieuwegein geïnformeerd. Niemand laat een woord los en de kaken staan stijf op elkaar. Er is geheimhouding afgesproken door de gemeente Nieuwegein. Helen Adriani-Wempe fractievoorzitter van het CDA in Nieuwegein geeft aan ‘dat zij de raadsbrief moet afwachten die maandagmorgen wordt verzonden.’

Een belletje met de afdeling communicatie geeft weinig tot geen informatie. Wel hoort onze redactie tussen de regels door dat aankomende maandag een klap moet worden gegeven alvorens een besluit kan worden genomen. Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zal binnenkort het pand controleren of het veilig en geschikt is voor de opvang van de statushouders of vluchtelingen. Mocht dit het geval zijn dan zal Nieuwegein een positief advies geven om het pand geschikt te maken voor de opvang. De eerste vluchtelingen zouden dan al maandagavond worden ondergebracht in De Beursfabriek.

Wijknetwerk en bewoners
Na een belrondgang door de wijk blijkt dat de bewoners erg geschrokken zijn en nog nergens iets van afweten. Ook het Wijknetwerk geeft aan nergens van op de hoogte te zijn. Ten tijde van dit schrijven kunnen wij geen contact krijgen met de beheerder van de Beursfabriek aan de Symfonielaan 5 in de wijk Blokhoeve. Ook Don Events is nog niet op de hoogte gebracht. Zij huren het pand vaak voor een Mega Vlooienmarkt. Zo op 17 maart en 14 april aanstaande.

Onze redactie vraagt inwoners van de wijk Blokhoeve de redactie van www.pen.nl op de hoogte te houden. Dat kan door een e-mail te sturen naar redactie@pen.nl. Alle e-mail zal, zoals u van onze redactie gewend bent, vertrouwelijk worden behandeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk