Nieuwegein heeft eigen Voedselbank

Na het stoppen van de Voedselbank in IJsselstein zat ook Nieuwegein zonder Voedselbank. Door geldgebrek werd de Voedselbank gedwongen om te stoppen, maar over enkele weken heeft Nieuwegein een eigen Voedselbank en zijn de inwoners van Nieuwegein niet meer afhankelijk van buurgemeente IJsselstein.

De gemeente heeft de locatie Diepenbrocklaan per 1 januari 2013 beschikbaar gesteld. Het nieuwe bestuur zal binnenkort oveleg voeren met de wethouders Gadella en Adriani over een eventueel eerdere start van de Voedselbank Nieuwegein zodat de 65 Nieuwegeiners, die nu gebruik maken van de Voedselbank, terecht kunnen in hun eigen gemeente.

Oprichter Harry Glas is lid van het Algemeen Bestuur van de Stichting Voedselbank Nieuwegein. Else Schuijl en Rosita van den Bosch voeren het dagelijks bestuur. Momenteel zijn er drie grote sponsoren; de Caritas, Lions Nieuwegein en de Stichting Urgente Noden. De Vitras/CMD aan de Zoutkamperschans in Fokkesteeg, beoordeelt of de mensen, die zich tijdens het dagelijkse inloopspreekuur van 09.00 uur tot 10.00 uur kunnen aanmelden voor de Voedselbank, aan de eisen voldoen. ‘De Voedselbank is bedoeld als tijdelijk steuntje in de rug’ aldus oprichter Harry Glas ‘en niet om mensen afhankelijk van te maken.’ Kijk op de website van de Voedselbank Nieuwegein voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk