Nieuwegein Fonds is gestopt, adviseurs blijven wel door gaan

Op 31 december jl. heeft het bestuur besloten te stoppen met het Nieuwegein Fonds, maar de activiteiten gaan door. Ex-bestuursleden blijven bereid om als vrijwilliger mee te denken met het organiseren van activiteiten, het werven van middelen en het meten van maatschappelijke impact. De website van het Nieuwegein Fonds blijft nog tot april 2024 in de lucht.

In september 2016 werd het Nieuwegein Fonds opgericht met als doel lokale initiatieven en organisaties die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de Nieuwegeinse samenleving te versterken. Hiervoor werden middelen geworven om te kunnen doorgeven. In de loop van jaren kreeg het delen van kennis en ervaring de boventoon. Het Nieuwegein Fonds bood aan om mee te denken over alles wat nodig is voor het functioneren van verenigingen en stichtingen, het organiseren van evenementen en het uitvoeren van buurtinitiatieven.

Voortgang van activiteiten
De vraag om advies was groot en overtrof ruimschoots de ambitie van tien hulpvragen per jaar. De laatste jaren waren binnenkomende adviesaanvragen echter steeds meer individueel gericht aan de adviserende bestuursleden, waardoor de toegevoegde waarde van het fonds als kennisnetwerk afnam. Daarom is het Nieuwegein Fonds per 1 januari 2024 opgeheven en kiezen bestuursleden ervoor op een andere wijze verder te gaan.

Harry Troelstra blijft als adviseur verbonden aan de Poldermolen Oudegein en Harry van Egmond is actief betrokken bij de community Lucky Life van bibliotheek De Tweede Verdieping. Marjan Vernooy richtte Stichting Nieuwegein Florissant op om behalve adviseren en meewerken aan initiatieven van derden, ook zelf evenementen te organiseren, zoals deze zomer Open Parkpodium Rijnhuizen met concerten op de zondagmiddag.

Donaties
Bij het opheffen van de stichting was er nog een reserve in kas. Het bestuur heeft ervoor gekozen dit te schenken aan een aantal maatschappelijke initiatieven in Nieuwegein.

Nieuwegein Fonds

Foto: Overhandiging van een donatie aan Stichting Balans Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk