Nieuwegein Fietsparadijs

D66 Nieuwegein streeft ……
Niet alleen naar fietspaden van snelwegkwaliteit maar naar Nieuwegein als een paradijs voor Fietsers. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot want onze stad is ontwikkeld als een stad voor auto’s. Begrijpelijk vanuit het denken uit de kaders zoals die in de jaren zeventig van de vorige eeuw golden. Jammer wanneer je iets wilt doen aan het terugdringen van de milieuvervuiling en de mensen meer wilt laten genieten van wat onze stad allemaal te bieden heeft. Op de fiets of wandelend zie je nu eenmaal meer.

Daarvoor is nodig…..
Dat we anders gaan denken. Eigenlijk moet je het stedenbouwkundig concept van Nieuwegein eens goed tegen het licht houden, net doen of er geen wegen zijn, denken vanuit de logica van de fietser en dan de stad opnieuw ontwerpen. Maar……dat kan natuurlijk niet!!

……Nieuw denken
Wat wel kan is zonder aan de gevolgen te denken logische fietsverbindingen op de plattegrond inteken en kijken wat dat betekent voor de stad. Waar moet je wat doen om die logische fietsverbindingen tot stand te brengen. Moeten er doorbraken komen in wijken om de fietser de ruimte te geven? Moeten er wegen worden afgesloten voor autoverkeer om e fietser de ruimte te geven? Moet er andere autoroutes bedacht worden zodat de fietser veilig en rechtstreeks naar zijn doel kan fietsen?

Uitdaging….
Binnenkort gaat de Gemeenteraad in gesprek met de Nieuwegeiners over dit onderwerp. Niet alleen om knelpunten op te lossen die de fietsers nu in de weg zitten, maar om oplossingen te bedenken zodat we samen dat “Fietsparadijsje” in onze stad gaan realiseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: