Nieuwegein en landelijke Burgernetcampagne

Op 6 september gaat de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start. Ook gemeente Nieuwegein doet mee. Burgemeester Frans Backhuijs roept alle inwoners van Nieuwegein op zich nu aan te melden op www.burgernet.nl.

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

“Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat vermiste personen gevonden worden of bijvoorbeeld inbrekers worden gepakt door de politie.” vertelt burgemeester Backhuijs “Op dit moment hebben we in Nieuwegein al 3742 Burgernetdeelnemers. Ik wil dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om onze wijken nóg veiliger te maken.” Aanmelden kan via de website van Burgernet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk