Nieuwegein een logistieke hotspot in opkomst

‘De toenemende vraag naar grotere distributiecentra en de daardoor afnemende beschikbare grond in de traditionele locaties zorgt ervoor dat er nieuwe logistieke hotspots ontstaan. Nieuwegein profiteert van deze trend, dit blijkt uit een onderzoek van Colliers International dat begin deze maand bekend werd gemaakt. Ook Hoofddorp en ook Born profiteren van de trend.’ Zo laat logistiek.nl weten op haar website.

DHL Supply Chain sloeg vorig jaar oktober de eerste paal voor een nieuw distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Volgens Colliers International zijn Nieuwegein samen met Hoofddorp en Born nieuwe steeds populairder wordende logistieke hotspots naast Schiphol, Utrecht en Venlo.

Volgens de makelaarsorganisatie trekken logistiek dienstverlener en verladers op grotere schaal naar locaties buiten de oorspronkelijke kern van logistieke hotspots. Zo is er toenemende belangstelling voor Hoofddorp ten opzichte van de traditionele (naburige) logistieke hotspot Schiphol. Voor de gemeente Nieuwegein op zijn beurt geldt hetzelfde want deze hotspot geniet meer belangstelling voor vestiging dan Utrecht.

Opnamestijging in Nieuwegein
Dat blijkt ook uit de opnamecijfers. In Nieuwegein is vorig jaar ruim 94.000 vierkante meter logistiek vastgoed opgenomen. Dit is een stijging van 395 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. In Utrecht was er een beperkte stijging van 57 procent naar 27.500 vierkante meter. Dit blijkt uit de zogenaamde logistieke barometer die Colliers International afgelopen donderdag publiceerde.

Meer vraag naar grond in nieuwe hotspots
“De schaalvergroting van logistiek dienstverleners is een belangrijke factor voor de dynamiek op de logistieke vastgoedmarkt”, zegt Jim Orsel van het Logistics & Industrial-team van Colliers. De vraag naar grotere distributiecentra zal volgens Van Orsel gezien de afnemende beschikbare grond op de traditionele locaties ook leiden tot nieuwe logistieke hotspots.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren