Nieuwegein doet mee met RUD Utrecht

Nieuwegein is een van de elf gemeenten in de Provincie Utrecht die met ingang van 1 juli een Regionale Uitvoeringsdienst (RUD Utrecht) krijgt. Het RUD Utrecht moet de kans op grote branden of milieurampen verkleinen. Samen met de provincie nemen ook deel: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Houten, Leusden, Lopik, Soest, Utrecht en Woudenberg.

De elf gemeenten en de provincie Utrecht willen er gezamenlijk alles aan doen om een milieuramp of een brand, vergelijkbaar zoals in Volendam of met die in Moerdijk, te voorkomen. 

De nieuwe organisatie verstrekt voor de provincie en de aangesloten gemeenten omgevingsvergunningen en ziet erop toe dat bedrijven voldoen aan actuele wet- en regelgeving. De nieuwe dienst staat onder leiding van directeur Saskia Borgers.

Door niet alleen het verlenen van vergunningen maar ook het toezicht en de handhaving vanuit één organisatie in plaats van verschillende gemeenten te organiseren, worden de lijnen korter en kennis gebundeld. Dat moet de daadkracht vergroten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk