Nieuwegein bindt strijd aan tegen overgewicht bij kinderen

Gedurende twee jaar gaan zo’n veertig Nieuwegeinse kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar de strijd aan tegen overgewicht. Omdat overgewicht op latere leeftijd andere ziekten tot gevolg kan hebben, is het belangrijk daar in te investeren. Het betreft een combinatie van bewegen en het aanleren van een gezonde levensstijl. Dat doen de kinderen samen met hun ouders. De inbreng van de ouder is van groot belang omdat de ouder bepaalt welke boodschappen in huis komen en wat er gegeten wordt.

Van balsporten tot gymnastiek, van racketsporten, hindernisbaan tot tikkertje. In een veilige setting maken kinderen kennis met allerlei sportonderdelen. Veel persoonlijke aandacht maakt dat het kind met enthousiasme gaat bewegen. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen van kinderen toe. Het uiteindelijke doel is dat deze kinderen lid worden van een reguliere sportvereniging.

Allereerst volgen de kinderen en hun ouders een maand lang een Fit & Fun cursus over gezonde voeding en bewegen. Het kind wordt na iedere training gewogen en daarna wordt een plan van aanpak gemaakt voor de week erna. Kosten: 15 euro voor 4 lessen. Hierna kunnen de kinderen doorstromen naar de Fit & Fun Club. Hier gebeurt hetzelfde alleen komt de ouder nu slechts eens per maand mee. Kosten: 3,75 per les.

De trainingen worden gehouden in Sportzaal De Waterlelie aan de Heemraadsweide. Namelijk op 15, 22, 29 mei en 5 juni van 14.45 – 15.45 uur. Voor meer informatie kunt u mailen naar Jorina Bouman van de gemeente Nieuwegein: sportstimulering@nieuwegein.nl of bellen (030) 607 19 20. Met vragen over de inhoud van de trainingen kunt u contact opnemen met Colinda Olff de voeding- en sportcoach van Food & Fun via colinda.olff@foodenfun.nl of telefonisch via: 06-55964523. Fit en Fun maakt onderdeel uit van het programma Nieuwegein Beweegt. En betreft een samenwerking tussen ‘Food & Fun’ en de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren