Doe mee met de cursus Fit&Fun!

Van balsporten tot gymnastiek, van racketsporten tot tikspelen, van hindernisbaan tot gezelschapsspelen in combinatie met informatie over gezond eten. De gemeente pakt samen met Food & Fun het overgewicht van Nieuwegeinse kinderen van 6 t/m 12 jaar aan. Gedurende twee jaar gaan zo’n twintig kinderen per cursus en hun ouders de strijd tegen overgewicht aan. Want overgewicht kan op latere leeftijd andere ziekten tot gevolg hebben. Het betreft een combinatie van bewegen en het aanleren van een gezonde levensstijl. Samen met de ouders. In een veilige setting maken kinderen kennis met allerlei sportonderdelen. Veel persoonlijke aandacht maakt dat het kind met enthousiasme gaat bewegen. Hierdoor werken we ook aan het verbeteren van het zelfvertrouwen van kinderen. Vandaar de naam: Fit en Fun. Het uiteindelijke doel is de kinderen zoveel zelfvertrouwen te geven dat ze zelf lid worden van een sportvereniging.

De eerste Fit&Fun cursus is succesvol afgesloten. De kinderen én ouders zijn in vier trainingen actief bezig geweest met gezonde voeding en bewegen. Met z’n allen (15 kinderen) zijn ze een mooie 8,6 kilo af gevallen! Bij de 2e weging nog eens 7 kilo.

LogoDeze kinderen zijn aansluitend lid geworden van de Fit&Fun Club. Een keer in de maand zijn de ouders er weer bij. Dan wordt het kind weer gewogen en worden de resultaten besproken met de ouders. De rol van de ouders is cruciaal binnen de cursus. De ouders bepalen immers welke boodschappen er in huis worden gehaald en wát er gedurende de dag wordt gegeten.

De trainingen worden gehouden in Sportzaal De Waterlelie aan de Heemraadsweide. De cursusdata zijn op 2, 9, 16 en 30 oktober van 13.45 – 14.45 uur. Het is bestemd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar. De kosten bedragen 15 euro per cursus. Voor meer informatie kunt u bellen met Jorina Bouman, gemeente Nieuwegein, nummer 030-6071920. Voor vragen over de inhoud van de trainingen of opgeven voor de cursus kunt u contact opnemen met voeding- en sportcoach van Food&Fun, Colinda Olff, via colinda.olff@foodenfun.nl of tel: 06- 55 96 45 23.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren